НЮ ЙОРК -- Стотици демонстранти превзеха Гранд Сентрал Терминал в петък, призовавайки

...
НЮ ЙОРК -- Стотици демонстранти превзеха Гранд Сентрал Терминал в петък, призовавайки
Коментари Харесай

Около 100 демонстранти бяха арестувани в Гранд Сентрал Стейшън на митинг, призоваващ за прекратяване на огъня в Газа

НЮ ЙОРК -- Стотици стачкуващи превзеха Гранд Сентрал Терминал в петък, призовавайки за преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас. < /p>

Полицията арестува към 100 души.

Стотици стачкуващи от група еврейски деятели си проправиха път към основния кулоар на Grand Central Terminal и проведоха седяща проява в час пик. Газа на ден, когато израелските военни сили усилиха нахлуванията.

Прочетете още: Израелската войска споделя, че сухопътните сили „ уголемяват активността си “ в Газа, защото войната с Хамас може да навлиза в нова фаза

„ В момента вие сте чувайки хиляди нюйоркчани евреи, които надигат гласа ни толкоз ясно, че нашата сигурност в никакъв случай не може да пристигна за сметка на сигурността на друга общественост, " сподели представителят на Еврейски глас за мир Джей Сейпър.

" Толкова доста хора скърбят, и ние имаме вяра, че животът е скъп. И тъкмо в този момент, методът, по който можем да предприемем дейности, с цел да спасим животи, е да имаме преустановяване на огъня, с цел да спрем бомбардировките над палестинците ", сподели един израелски американец.

Членове от групата по някакъв метод се качиха на перваза до табелата за тръгване, до момента в който чиновници на NYPD от службите за незабавна помощ се пробваха да ги смъкват.

Сцената подсещаше на митинг през 1991 година, когато Act Up предприе сходни дейности вътре в терминала.

„ Разпознаваме тази война такава, каквато е. Не става въпрос за отбрана на евреите. Не става въпрос за сигурността на евреите “, сподели стачкуващият Джулс Роуз.

Свързана история: 

Седящата проява продължи към час, преди полицията да стартира да арестува.

Властите споделят, че към 100 души са били бяха арестувани, като болшинството си потеглиха спокойно.

Демонстрацията обаче провокира разстройства в обслужването на някои линии, защото чиновниците в началото трябваше да лимитират достъпа до основния вход, допускайки единствено пасажери с билети вътре в терминала, само че стачкуващите откриха метод да влязат.

Един пасажер сподели, че е освен сърдит заради закъсненията, само че също по този начин, споделя той, тъй като стачкуващите не приказват за това, което е предизвикало войната - убийството на терористичната група Хамас 1400 израелци и взимане на други заложници.

„ Предварително проведени кланета. Бог да те благослови, сине мой. Надявам се да видите светлината “, сподели пасажерът на стачкуващ.

Свързана история: Семейства, избягали от офанзивата на Хамас в Израел, споделят своите истории

Демонстрантът Сумая Авад, палестински американец, споделя, че хората в Газа не би трябвало да страдат.

„ Няма къде да отидат и те са принудени да се борят с обстоятелството, че всички евентуално ще умрат за нещо, с което нямат нищо общо “, сподели тя.

В разгара на демонстрацията магазините и заведенията за хранене в терминала затвориха. Оттогава терминалът е отворен още веднъж.

В изказване MTA споделя, че е разочаровано, че групата е избрала час пик за сцена митинг, когато нюйоркчани се опитваха да се приберат вкъщи, само че че се гордее както със чиновниците на MTA, по този начин и с NYPD за техния професионализъм.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР